Volledig scherm
Het onderzoek naar de moord op Sjef Klee (inzet) kwam in een stroomversnelling door de cold casekalender 2018. © Politie

Politie breidt onderzoek uit naar Limburgse cold case-zaak

De politie breidt het onderzoek uit naar de moord op Sjef Klee uit 1995. De politie heeft nieuwe tips gekregen in de cold case-zaak van de Limburger, die een biertje ging drinken en daarna werd doodgeschoten.

De politie maakte vorige week al bekend nieuw onderzoek te doen naar de stokoude moordzaak. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling door een tip van iemand die de zaak op de cold casekalender van 2018 had gezien.

Afgelopen week is er nieuwe informatie bij het team binnengekomen, waardoor de politie het onderzoeksteam heeft uitgebreid. Wat die informatie inhoudt, wil de politie niet zeggen, maar er is hoop dat ze de zaak na 24 jaar eindelijk kunnen oplossen.

Mijnbouwterrein

Het lichaam van de destijds 26-jarige Sjef Klee uit Heerlen werd zondagochtend 10 september 1995 gevonden op het voormalig mijnbouwterrein aan de zijde van de Wenckebachstraat in Treebeek. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

De nacht ervoor was Klee met ‘een tweede persoon’ wat wezen drinken in café ’t Trefpunt in Treebeek, aldus de politie. Met zijn tweeën gingen ze die avond naar een vriend van Sjef die woonde aan de Pleinstraat in Brunssum. Nadat ze een flesje bier hadden gedronken, verliet Sjef de woning. Diezelfde ochtend werd hij dood aangetroffen.

De politie hoopt op meer tips en benadrukt dat het hier om een moordzaak gaat, die dus niet verjaard is. De verwachting van het onderzoeksteam is dat er in Treebeek mensen zijn die meer weten over de moord. Zij kunnen desgewenst anoniem bellen naar 0800-7000.

  1. Wegverkeer veroorzaakt 17 procent CO2-uitstoot

    Wegverkeer veroor­zaakt 17 procent CO2-uit­stoot

    Het wegverkeer heeft vorig jaar 17 procent van de emissie van kooldioxide (CO2) in Nederland veroorzaakt. Kooldioxide is een broeikasgas dat ontstaat bij de verbranding van de koolstof in brandstoffen. De totale CO2-uitstoot van het wegverkeer lag vorig jaar 2 procent hoger dan in 2017. Vergeleken met bijvoorbeeld 1990 is de uitstoot met ruim 28 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over het wegverkeer in 2018.