Volledig scherm
© ANP

Politie gaat definitief niet opnieuw graven in zaak Willeke Dost

De politie gaat, met de feiten die er nu zijn, definitief niet opnieuw graven op zoek naar de verdwenen Willeke Dost in het Drentse Koekange . De politie sprak onlangs wel opnieuw met een (al eerder gesproken) getuige, maar ook de huidige verklaring biedt geen nieuwe inzichten, stelt de politie vandaag.

De destijds 15-jarige Willeke verdween in de nacht van 14 op 15 januari 1992 uit de boerderij van haar pleegouders. Omdat de zaak nooit is opgehelderd namen enkele burgers het initiatief daar zelf te gaan graven naar haar lichaam in de hoop het meisje te vinden. De politie zocht daar vervolgens ook, maar trof niets aan. Later ging een aantal burgers in de nacht opnieuw graven, maar toen greep de politie in.

De afgelopen maanden is opnieuw met getuigen en specialisten gesproken, zegt de politie ,,en zijn andere aangedragen aanwijzingen tegen het licht gehouden. Maar er is niets concreets nu’'. Volgens een woordvoerder blijft het coldcaseteam ,,altijd in werking, maar er moet wel een heel concrete aanleiding zijn om weer opnieuw te gaan graven.’’

  1. Knutselen aan de mens: een vloek én een zegen
    PREMIUM

    Knutselen aan de mens: een vloek én een zegen

    De knapste koppen van Nederland vertellen deze zomer over ontwikkelingen in hun vakgebied in de Zomeruniversiteit. Vandaag deel 2: De nieuwste gentechnologie brengt mogelijkheden in beeld die lang sciencefiction leken. Biomedisch ethicus Guido de Wert beantwoord vragen als: hoe ver zijn we nog verwijderd van het uitschakelen van nare ziektes in ons dna, baby’s met blauwe ogen op bestelling en voortplanting van twee mensen van hetzelfde geslacht?