Volledig scherm
PREMIUM
Politie zoekt op een begraafplaats aan de Beente naar Tanja Groen. De studente verdween in 1993 spoorloos en haar lichaam werd nooit gevonden. © ANP

Politie klopte aan bij kerkhofmedewerker: ‘Er ligt hier een illegaal lijk begraven’

Theo Volkers kreeg eergisteren bezoek van twee politieagenten. De administrateur van het kerkhof in Maastricht moest de volledige namenlijst en de corresponderende grafnummers afstaan vanwege een mogelijke doorbraak in de zaak-Tanja Groen. „Ze zeiden dat er een illegaal lijk begraven lag. Ik vroeg hoe lang geleden. Ongeveer vijfentwintig jaar, zeiden ze. Ik vroeg ‘is het soms Tanja Groen?’ Toen zwegen ze. Ik had de indruk dat ze wel schrokken.”

De administrator overhandigde de hele lijst inclusief de sleutel van het kerkhof. Tot slot kreeg hij te horen dat hij tegen niemand iets mocht zeggen. Samen met kerkhofbeheerder Jan Timmermans is hij deze koude woensdagochtend een kijkje komen nemen bij de begraafplaats. Timmermans wist zelf van niets. „Ik zag dinsdag een aanhanger met een graafmachines”, zegt hij tegen dagblad De Limburger. ,,Ik dacht, mij is niets bekend van een begrafenis. Toen heb ik de grafdelver gebeld. Maar die zei ‘ik mag niks vertellen’.”

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.