Volledig scherm
De politie plaatst een onderzoeksunit bij de loods aan de IJsselweg, waar een drugslab is gevonden. © News United

Politie ontdekt 'uitzonderlijk groot' drugslab in Terborg

De politie in het Gelderse Terborg heeft vanochtend een 'uitzonderlijk groot' drugslab ontdekt. Het ontmantelen van het synthetisch drugslaboratorium gaat nog enkele dagen duren. Zeven mannen en een vrouw zijn aangehouden. 

De verdachten, die tussen de 28 en 56 jaar oud zijn, komen uit Giesbeek, Arnhem, Doetinchem en Gennep. Ook heeft een verdachte geen vaste woon- of verblijfplaats. De woordvoerder van de politie noemt het drugslab 'uitzonderlijk groot', maar wil niet zeggen hoe groot het precies is. 

Recyclingbedrijf

Alle verdachten zijn opgepakt op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De acht zitten vast voor verhoor en verder onderzoek. Vijf van van hen waren aanwezig in de loods waar het drugslab werd gevonden. In Giesbeek werden de drie anderen opgepakt. Daar vond de politie ook nog een wietkwekerij met ongeveer vierhonderd planten. Er werd al langer onderzoek gedaan naar de verdachten.

Ooggetuigen stellen dat er vanmorgen zes arrestanten werden afgevoerd. Ze waren gekleed in witte pakken en waren geblinddoekt. Het pand werd drie maanden geleden in gebruik genomen onder het mom van een recyclingbedrijf. Recentelijk werd er pas echt 'iets' ondernomen. Het gaat om een enorme hal, waar slechts een deel van in gebruik is genomen. De buurt had niets in de gaten. 

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.