De man kreeg bij zijn arrestatie een blauw broekje aan
Volledig scherm
De man kreeg bij zijn arrestatie een blauw broekje aan © NH Nieuws

Politie pakt naakte onruststoker op die rondzwaaide met wapen

De Koninklijke Marechaussee heeft vanmiddag in IJmuiden een naakte man gearresteerd. Hij liep rond met een wapen en zorgde voor veel overlast. Het wapen bleek na arrestatie nep te zijn.

De marechaussee ging op de situatie af nadat een melding was binnengekomen. Ze waren toevallig in de buurt, vandaar dat niet eerst de politie ter plaatse kwam.

Toen de marechaussee arriveerde, vluchtte de man zijn woning binnen. De marechaussees zijn hem achterna gegaan en hebben hem, terwijl hij zich verschuilde op het balkon, onder schot gehouden. Collega's konden vervolgens het balkon op klimmen en hem arresteren.

De man, die poedelnaakt was, werd eerst verzocht een toevallig voorhanden blauw broekje aan te trekken. In de woning bleek vervolgens dat zijn wapen nep was, maar niet van echt te onderscheiden. De man is overgedragen aan de politie.

Volgens NH Nieuws zorgt de man al langer voor onrust in de buurt. Zo zou hij veel schreeuwen en gewelddadig reageren als hij hierop wordt aangesproken. Een buurtbewoner laat aan NH Nieuws weten te gaan verhuizen vanwege de man.

Waarom de man naakt was, is niet bekend. De arrestatie bleef in de buurt niet onopgemerkt. Op een foto van een buurtbewoner is te zien hoe de marechaussee het balkon van de man beklimt.

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, London en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, London en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”