Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie schiet man neer die agenten met hakmes bedreigt

De politie heeft dinsdagochtend omstreeks 8.00 uur een man neergeschoten op de Muldersweg in Etten-Leur. De dader bedreigde enkele agenten met een hakmes.

Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk of de verwondingen van de man levensbedreigend zijn. Ook over de identiteit van de man is nog niks bekend. 

Er kwamen dinsdagochtend meldingen binnen van een man die met een mes rondliep in de buurt van de Muldersweg. Eenmaal ter plaatse begon de man de agenten te bedreigen. Agenten losten hierop een waarschuwingsshot. De man negeerde dat en is daarna neergeschoten. 

De politie onderzoekt de zaak. 

  1. LIVE | Driekwart van de verpleegkundigen legt vandaag het werk neer, zorg in Nederland ligt plat

    LIVE | Driekwart van de verpleeg­kun­di­gen legt vandaag het werk neer, zorg in Nederland ligt plat

    Naar schatting driekwart van de zorgmedewerkers legt vandaag in 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra het werk neer. Hierdoor ligt de zorg bijna volledig plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen blijven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg gaat door. In de diverse ziekenhuizen zijn protestbijeenkomsten en ludieke acties, zoals marsen rond de hospitalen. Verder is een centrale bijeenkomst in Utrecht gepland. Hoe vergaat het de verpleegkundigen vandaag? Je volgt het in dit liveblog.