Politie schiet vrouw neer voor oog van basisschoolleerlingen in Alkmaar

Agenten hebben vanochtend op een 48-jarige vrouw geschoten die voertuigen aan het vernielen was tegenover een basisschool in Alkmaar. Ook sloeg ze ruiten kapot. Volgens NH Nieuws gebeurde dat voor het oog van leerlingen. 

Rond 08.10 uur kreeg de politie een melding van een persoon die vernielingen aan het aanrichten was in de straat. Toen de politie even later arriveerde, volgde de vrouw de aanwijzingen van de agenten niet op. Hierop zagen agenten zich genoodzaakt om gericht op de persoon te schieten. Het slachtoffer is gewond geraakt en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

Leerlingen van basisschool Durv! hebben gezien hoe de politie de persoon neerschoot, volgens NH Nieuws. ,,Het gebeurde hier echt om de hoek. Er zou een vrouw met een groot mes langs het gebouw zijn gelopen. We hebben de kinderen direct naar binnen gehaald”, vertelt een medewerker. De school wilde op vragen van deze site niet reageren.

De politie onderzoekt de zaak verder en kon het verhaal van de school nog niet bevestigen. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het handelen van de agenten. 

Op Twitter circulerende berichten dat hiermee een terroristische aanslag is voorkomen, is volgens de politie fake news. 

Volledig scherm
Agenten hebben woensdagochtend een 48-jarige vrouw neergeschoten die voertuigen aan het vernielen was tegenover een basisschool in Alkmaar. Leerlingen van de school zouden de schietpartij hebben gezien. © Videostill
Volledig scherm
Leerlingen van basisschool Durv! waren getuige van de schietpartij. © Google streetview
  1. Knallende ‘crematie’ van traditie
    PREMIUM

    Knallende ‘crematie’ van traditie

    Het verkeer op de Westduinweg kan aan het begin van de zondagmiddag niet meer voor- of achteruit. Mannen, jongens, en zelfs een kind, springen uit de auto, halen spandoeken te voorschijn. De capuchons van hun zwarte hoodie ver over hun hoofd getrokken. Sommigen van hen zijn nog extra beschermd tegen herkenning door een doek voor hun gezicht. Ze schreeuwen, trekken vast een blikje bier open. Her en der klinken harde vuurwerkknallen. Af en toe leegt iemand zijn blaas in een brandgang.