Volledig scherm
De politie kijkt nu ook via skiboxen mee met het gedrag van automobilisten © ANP XTRA

Politie verstopt camera in skibox om automobilisten te betrappen

Wordt je in Flevoland gevolgd door een auto met een skibox op het dak? Dan zou dat zomaar het nieuwste middel kunnen zijn dat de politie Midden-Nederland inzet om mobiele bellers en andere overtreders te kunnen betrappen.

In de skibox zit een camera die door de agenten in de auto wordt bediend. ,,Het sluit aan bij de methodiek die landelijk ook al gebruikt wordt, met campers’’, zegt politiewoordvoerder Ellen de Heer.

,,We gaan de skiboxen zeker ook in Flevoland inzetten, aldus de woordvoerder. Inmiddels zijn er al honderden bonnen uitgeschreven. ,,De methodiek is een groot succes en zal naar verwachting door veel andere korpsen worden overgenomen”, liet Raymond Veldhuizen van het Team Bijzondere Verkeerstaken eerder vandaag aan De Telegraaf weten.

,,We moesten iets verzinnen, want afleiding is één van de belangrijkste oorzaken van ernstige ongevallen”, aldus Veldhuizen. ,,Vaak is dat een smartphone die net buiten het zicht wordt bediend. Dat wordt nu door de camera genadeloos vastgelegd.”

Campers

De skibox-methode is niet de enige ‘nieuwe’ manier om wetsovertreders te pakken. De politie gebruikt ook al enige tijd campers en touringcars om vanuit een wat hogere positie automobilisten te kunnen betrappen op bijvoorbeeld het gebruik van de mobiele telefoon of het niet dragen van de autogordel.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)