Volledig scherm
Screenshot van de website Bullchat. © Bullchat

Politie zoekt meer slachtoffers van gewelddadige homo-afperser

De politie in Amsterdam zoekt contact met mogelijke slachtoffers van een 32-jarige man die met homoseksuele mannen afsprak en ze daarna afperste en bedreigde. De afperser werd op 7 juni opgepakt en zit nog vast. 

Tussen juli 2016 en juni 2017 bedreigde de man al minstens vijf mannen. Zij kwamen met de afperser in contact via de website ‘Bullchat’, een site waar homoseksuele mannen anoniem met elkaar kunnen chatten.

Gebroken kaak

De vijf slachtoffers zouden tijdens het chatten een afspraak hebben gemaakt met de verdachte. Dat gebeurde allemaal in en om Amsterdam. Na de ontmoeting eiste hij geld van hen en dreigde met geweld en het openbaar maken van hun geaardheid. De 32-jarige man sloeg een van zijn slachtoffers een gebroken kaak. 

,,Bijna alle mannen hebben inderdaad meerdere keren betaald'', aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. ,,De bedragen variëren van enkele tientjes tot soms duizenden euro's. Als iemand op een gegeven moment weigerde te betalen, werd er geslagen. Voor zover bekend is van geen van de slachtoffers echt de geaardheid openbaar gemaakt.'' 

'Diablo'

De 32-jarige verdachte heeft een donker uiterlijk en is ongeveer 1.80 m lang. Hij zou zichzelf als ‘Jeffrey’, ‘Benito’, ‘Fernando’ of ‘Diablo’ hebben voorgesteld tijdens de ontmoeting met de aangevers.

Mogelijk zijn meer mannen slachtoffer geworden van deze 32-jarige man. De politie roept slachtoffers op aangifte te doen.