Ponyrijden op de kermis in Schijndel. Christina Vossen (links) begeleidt de pony’s, haar opa is eigenaar en kermisexploitant.
Volledig scherm
PREMIUM
Ponyrijden op de kermis in Schijndel. Christina Vossen (links) begeleidt de pony’s, haar opa is eigenaar en kermisexploitant. © Roel van der Aa/Fotoburo Bolsius

Pony's op de kermis nog van deze tijd? ‘Ze zijn gevoelig voor licht en geluid van andere attracties’

met pollPonyrijden: op de Schijndelse kermis beleven kinderen er deze week nog altijd veel plezier aan. Maar is dat nog wel van deze tijd? Volgens dierenrechtenorganisaties moet het maar eens afgelopen zijn met levende dieren op de kermis.

5 reacties

 • Ongeveer Precies

  5 maanden geleden
  Als we iets "onschuldigs" als dit gaan aanpakken (geen probleem mee overigens) gaan we dan wel gelijk even flink met de bezem door de paardensport? Kunnen we die Olympische nummers met dieren dan ook gelijk schrappen, maneges en stoeterijen opheffen en ruiterpaden teruggeven aan de natuur? Of plukken dierenrechtenorganisaties alleen het laaghangend fruit?
 • HAM Boelens

  5 maanden geleden
  Nu weer een pony, dan is het de vos of zandhagedis. Sodemieter, we mogen niks meer. Maar fatsoen wordt niet meer geleerd. Alles mag!
 • Sina Hogeboom

  5 maanden geleden
  Leuk voor de kleintjes maar neen niet meer van nu.Ik heb de klein kids ook wel is op een pony gezien.Maar denk eigenlijk zielig telkens zelfde rondje moeten lopen.Maar beweging op zich voor de dieren is niet erg,maar niet op een kermis!!
 • Willem Heerema

  5 maanden geleden
  Met de kennis van nu: stoppen met dieren op de kermis. Hopelijk zijn ook de muizensteden al ten einde.
 • Yvonne Veld

  5 maanden geleden
  Afschaffen dit soort dingen, idem met paarden- en ponymarkten bij dorpsfeesten. Zulk dierenleedvermaak is allang niet meer van deze tijd.