Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, (L) op het Binnenhof voorafgaand aan de wekelijkse ministerraad.
Volledig scherm
Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, (L) op het Binnenhof voorafgaand aan de wekelijkse ministerraad. © ANP

Prijsplafond voor stroom en gas gaat op 1 januari in

Het prijsplafond voor stroom en gas gaat op 1 januari in. Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) heeft met de energiebedrijven afgesproken dat er geen overwinsten worden gemaakt. Er is per bedrijf gekeken naar de winstmarges van de afgelopen vier jaren. Als ze daar boven komen, moeten ze geld terugbetalen.

11 reacties

 • Wiesje Verdonk

  2 maanden geleden
  Ik stook sins begin dit jaar met de airco, heb wel moeten leren hoe ,maar nu gaat dat prima in programmeren maximaal warme lucht uit blazen van 31 graden, als de kamer en keuken op themparatuur zijn terug zetten op 25 graden dan blijft de themparatuur 21 graden in de kamer.
 • T. Klok

  2 maanden geleden
  @Schinkel, wat een aannames weer. De omwonenden van die ondingen interesseren jóú blijkbaar niet? Zonnepanelen en molentjes verdienen zich heel snel terug. Daarna is de energie jarenlang zo goed als gratis, ja. Ik sta voor beleid dat Nederlanders Nederlandse energie tegen kostprijs kunnen gebruiken. Zonder torenhoge belastingen en woekerwinst voor wat nutsbedrijven zouden moeten zijn. En dat Nederland stopt met het exporteren van ons gas voor een habbekrats. Of vind jij dat geen falend beleid?
 • R. Veldhuis

  2 maanden geleden
  Wilma de btw was tijdelijk verlaagd van 1 juli tot en met 31 december. Het prijsplafond is inderdaad inclusief omzetbelasting.
 • B Zieleman

  2 maanden geleden
  Ik ga even weer een naald en draad zoeken voor ons kabinet. Kunnen ze verder met de burgers een oor aan naaien. Eerst een flinke verhoging en dan pas een prijsplafond invoeren. Hoera 😮‍💨. Dan moeten ze de energie- en ook waterprijzen van 2 jaar geleden pakken, het gemiddelde pakken wat verschillende soorten huishoudens verbruiken en daarboven hoge tarieven berekenen. Maar wélk prijsplafond wordt gepakt dan? Ik heb daarover nog niets gelezen...
 • E Winters

  2 maanden geleden
  @Wilma Roelfs Bij mijn weten is het prijsplafond inclusief BTW ...
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?