Problemen Schiphol hardnekkig: ‘Niet zomaar op te lossen’

met videoMinister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat noemt het ‘erg vervelend’ voor de reizigers dat het weer zo druk is op Schiphol, maar denkt dat de problemen wel eens hardnekkig kunnen blijken. ,,Een personeelstekort is een probleem dat breder speelt dan alleen in de luchtvaart, en dat zich niet 1, 2, 3 laat oplossen”, laat hij weten.

4 reacties

 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  Dat neo-liberalisme waar gierige bazen zo geil op zijn, bijt hen nu in het achterwerk. Het werk is zó onaantrekkelijk gemaakt, het salaris zó laag, de erkenning zó afwezig, de toekomstmogelijkheden zó gering, dat niemand dat werk nog wil doen. En nu Hollanders vinden weer op vakantie te moeten blijkt dat ze dat teveel op hetzelfde tijdstip willen. Het lijken wel lemmingen. Maar ja, we zitten óók allemaal op hetzelfde moment in de auto, terwijl we best weten wat werkt en files mijdt: SPREIDING.
 • F. Post

  2 maanden geleden
  Gooi eindelijk Lelystad eens open en de klagers wonen daar geen eens maar elders in het land. Voor ons een goede werkgelegenheid. En personeel zat in Flevoland en emigranten.
 • van Wingerden

  2 maanden geleden
  Gewoon een fatsoenlijk loon betalen. Verdubbeling minimaal. Dat is toch marktwerking? Bij schaarste gaat prijs om hoog. Ook bij werk. Misschien te betalen uit bonus van leidingevende.
 • gerrit de Goeij

  2 maanden geleden
  Vliegen is veel te goedkoop, door subsidies van de overheid (geen accijnzen op brandstof). Ga die eens heffen, dan lost dit probleem zich vanzelf op. Ook goed voor dat beetje natuur dat we in ons land hebben.