ProRail doet aangifte tegen trucker Leeuwarden

ProRail doet aangifte tegen de chauffeur van de melkpoedervrachtwagen die afgelopen vrijdag zijn voertuig op een spoorwegovergang in Leeuwarden parkeerde. Een trein boorde zich bij het terrein van Friesland Campina in het stilstaande voertuig. 

De politie meldde vandaag bij Omrop Fryslân dat de chauffeur op zoek was naar zijn precieze bestemming en daarom zijn vrachtwagen maar stil had gezet op de spoorovergang. Hij zag de trein aankomen, probeerde zijn voertuig nog te verplaatsen, maar was te laat. De trein boorde zich door de vrachtwagen en veroorzaakte een grote stofwolk van melkpoeder.

De politie roept ooggetuigen op zich te melden. 

Opheffen overgang

De veiligheidssystemen bij de spoorwegovergang werkten zoals het hoort, volgens ProRail. De spoorbeheerder heeft eerder met de eigenaar gesproken om de particuliere overgang zo weinig mogelijk te gebruiken. Volgens ProRail is de overgang opheffen de veiligste optie, meldt de organisatie op haar website.

Volledig scherm
Er zijn beelden vrijgegeven van de trein die onlangs in Leeuwarden met volle snelheid op een vrachtwagen inreed. Daarbij vielen als door een wonder geen doden. © Videostill