Volledig scherm
De Ochtend Show to go © Videostill

Q Music DJ Stephan Bouwman over de Grammy Awards in De Ochtend Show to go

Maandag 27 januari zijn Q Music DJ Stephan Bouwman en Chris van Mersbergen te gast in De Ochtend Show to go. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 7.30u live te zien in onze app en op deze site.

De crème de la crème van de muziekwereld komt maandagnacht bijeen voor de jaarlijkse uitreiking van de Grammy Awards.

Eind deze week is het dan eindelijk zover: Engeland stapt definitief uit de EU. Een historische gebeurtenis die de levens van miljoenen mensen raakt aan beide kanten van de Noordzee.

Het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu (RIVM) brengt maandag een advies uit aan het ministerie van Volksgezondheid over het Coronavirus. Op basis van dit advies wordt bepaald of Nederland extra maatregelen moet treffen.

Morgen doet de rechtbank uitspraak in de zaak tegen Kevin K. uit Gorinchem. Volgens justitie is de 26-jarige man de spin in het web in een groot kinderpornonetwerk en was hij beheerder van enkele chatboxen.

Daarnaast praten we met Maarten van der Weijden die vrijdag zijn poging om het wereldrecord 24 uur zwemmen te verbreken heeft moeten staken. De olympisch kampioen kwam na ruim 18 uur zwemmen het water uit.

Morgen wordt er stilgestaan bij de 75-jarige bevrijding van het voormalige concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. De hoofdrol is voor ruim tweehonderd overlevenden.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.