Rogier Crolla, chirurg in het Amphia, is als particulier initiatief een petitie gestart om duidelijk te maken van het testevenement 538 Oranjedag op 24 april tot grote zorgen leidt onder de zorgmedewerkers in het ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Rogier Crolla, chirurg in het Amphia, is als particulier initiatief een petitie gestart om duidelijk te maken van het testevenement 538 Oranjedag op 24 april tot grote zorgen leidt onder de zorgmedewerkers in het ziekenhuis. © archiefbeeld Beeld Werkt

Radio 538 betreurt ophef over Oranjedag, maar evenement gaat gewoon door: ’We snappen onder welke hoge druk de zorg staat’

140.000 sympathisanten hebben de petitie ondertekend die Amphia-dokter Rogier Crolla zaterdag startte om ervoor te zorgen dat 538 Oranjedag zaterdag 24 april niet doorgaat. De organisatie betreurt maar snapt de ophef: ,,We snappen uiteraard onder welke hoge druk de zorg op dit moment staat”, meldt een woordvoerder van Talpa. Door de enorme belangstelling ligt de petities.nl er regelmatig uit. De site is overbelast.

23 reacties

 • HAROLD Makaske

  1 jaar geleden
  1. De bewering over de 'wetenschappelijke' kwaliteit van het onderzoek zou ik wel eens onderbouwd willen zien. 2. Waarom moet de maatschappij de testen van de feestvierders betalen? Dat behoor je toch zelf te doen als je feestviert? 3. Hoever zijn de beleidsmakers van de realiteit afgedreven door dit soort peperdure experimenten te doen? Waar wordt dit in het buitenland gedaan? 4. Waarom niet even geduld tot de vaccinatie het openen van de maatschappij verantwoord mogelijk maakt?
 • Heerspink

  1 jaar geleden
  Stop alle testen, het draagt niets bij en kost alleen veel geld. Stop dat geld in de zorg. De bedrijven leveren de testen ook niets op. Het brengt alleen onrust en jalousie bij de ondernemers die niet mee kunnen profiteren.
 • J Kamminga

  1 jaar geleden
  Hoe kan een organisator zeggen dat de druk op de zorg erg hoog en de ophef te snappen is en dan toch het evenement door laten gaan?? Maar is niet alleen het falen van een organisatie het is nog veel meer het zwalkend beleid van ons demissionaire kabinet
 • Kees S

  1 jaar geleden
  Gewoonweg idioot. Die proefvakantie naar Griekenland is al mislukt en dat waren maar een paar mensen!
 • Gerhard Pieneman

  1 jaar geleden
  Het is onverantwoordelijk om het evenement door te laten gaan en een trap in de rug van de zorg en niet gevaccineerde die zich houden aan de maatregelen.