Camping De Heische Tip te Zeeland.
Volledig scherm
PREMIUM
Camping De Heische Tip te Zeeland.

Rechter: Familie na 21 jaar uit vakantiehuisje zetten is ‘keihard’

De familie Van de Wouw leeft al meer dan twee decennia in een chalet op vakantiepark De Heische Tip in Zeeland. Illegaal, want permanente bewoning van het vakantiepark was al die jaren expliciet verboden. Bestuursrechter M. Verhoeven zette desondanks een dikke streep door een dwangsom van de gemeente Landerd. De rechter noemde het gemeentebeleid ‘keihard’. Handhaven van de regels vond hij in dit geval ‘onevenredig’.

1 reactie

 • rampen

  1 maand geleden
  Hoezo verbod om permanent te wonen in vakantiehuis in 2021?(ondanks mogelijke en bekende nadelen) Als je een geschil hebt, doe je er goed aan éérst naar jezelf te kijken. Dan komt hier dus de vraag:wat heeft de overheid gedaan aan de al jaren voorspelde woningnood? Het antwoord kent iedereen! Gelukkig hebben we rechters die een andere maat kiezen: de MENSELIJKE ! En dat zouden meer overheden moeten doen! Daar zijn ook genoeg voorbeelden van, heren bureaucraten aan jullie de eer!
 1. Derde prik in zicht? ‘Aantal extra antistoffen indrukwekkend, zeker bij ouderen’
  PREMIUM
  video

  Derde prik in zicht? ‘Aantal extra antistof­fen indrukwek­kend, zeker bij ouderen’

  Pfizer pleit voor een derde prik als booster, omdat het vaccin na zes maanden minder effectief lijkt te worden. In Nederland zijn de eerste ouderen een half jaar geleden ingeënt. Moeten zij snel een extra vaccinatie krijgen om te voorkomen dat de ziekenhuizen dit najaar weer vol liggen met coronapatiënten? Of is dat vooral in het voordeel van de farmaceut, die zo extra vaccins verkoopt?