De prijs van drinkwater zal gaan stijgen.
Volledig scherm
De prijs van drinkwater zal gaan stijgen. © ANP XTRA

Rekening drinkwater volgend jaar fiks hoger door inflatie

UpdateDe rekening voor drinkwater zal volgend jaar sowieso 10 procent oplopen door de hoge inflatie, aldus de topman van Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. De stijging van de nota kan ‘op termijn’ zelfs uitkomen op 20 à 25 procent, doordat de waterbedrijven ook duurzame investeringen deels doorberekenen aan klanten.   

7 reacties

 • B Zieleman

  2 maanden geleden
  Och, er gaan er weer een paar rijk worden! Net als BP, Shell, Esso, enz. Boodschappen: de grootgrutters varen er wel bij. Onze staatskas wordt door de hoge prijzen flink gespekt. De burgers betalen zich scheel en vervolgens moet je lezen dat er miljarden winst is gemaakt. Ik vind dat het normale tarief voor water gelijk moet blijven en kom je boven het gemiddelde wat een huishouden nu verbruikt, betaal je dáár maar meer over, dit om onnodig veel water te verbruiken!!!
 • M. Van Vilsteren

  2 maanden geleden
  Vorige week was nog op tv dat water een EERSTE levensbehoefte is en voor iedereen betaalbaar moet zijn. Vooral ouderen met alleen AOW en chronisch zieken kunnen niet bezuinigen op gebruik van water. Uitkeringen gaan niet omhoog, maar alle uitgaven wel. Het is zelfs levensgevaarlijk om te minderen met water drinken !
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Het verdamt waar je bij staat...
 • Erwin Bruinink

  2 maanden geleden
  Als men de grootverbruikers eens lineair zou belasten dan hoeft Jan met de pet niet de rekening te betalen voor alle extra investeringen.
 • Eric Goedhart

  2 maanden geleden
  Pure oplichting.