René en Gerdie Schrooten kunnen er niet over uit dat hun huis in de toekomst aan de linkerzijde en achterkant is ingesloten door rijen van zonnepanelen.
Volledig scherm
PREMIUM
René en Gerdie Schrooten kunnen er niet over uit dat hun huis in de toekomst aan de linkerzijde en achterkant is ingesloten door rijen van zonnepanelen. © Lenneke Lingmont

René en Gerdie zitten straks gevangen tussen de zonnepanelen: ‘Park komt op 10 meter van voordeur’

Ze slapen slecht. Zijn er elke dag mee bezig. Sinds er een plan is voor een zonnepark naast de woning van René (56) en Gerdie Schrooten (54), voelen ze zich lamgeslagen. Hun weidse, groene uitzicht maakt plaats voor een oceaan van glanzend metaal. En dat op 10 meter van hun huis.

26 reacties

 • van der Plaat

  2 maanden geleden
  Bij ons in de buurt liggen hele staldaken vol met zonnepanelen. Je moet goed kijken om ze te zien liggen. Dan hoeven dit soort parken toch niet op die plekken? We komen gebieden voor wonen tekort, bouw daar huizen en leg daar zonnepanelen op. Iedereen blij. Maar ja, dan kan de boer zijn eigen grond niet meer gebruiken als hij van gedachten veranderd.
 • bram koeman

  2 maanden geleden
  Stem allemaal op groen links, dan ziet over een paar jaar heel Nederland er zo uit
 • Henk Jansen

  2 maanden geleden
  Ook aansluiten op de panelen gratis stroom en verder niet zeuren.
 • Rienie Franssen

  2 maanden geleden
  HJ Veltkamp. Het zijn maar enkele voorbeelden. Als de eigenaar meer ziet in zonnepanelen dan in bieten, wie zijn wij dan om ons er mee te bemoeien. Het is de keuze van de eigenaar. Zijn land, zijn geld zijn keuze. Niet mijn keuze.
 • A.J.A. van Rossum

  2 maanden geleden
  Het is afschuwelijk voor ze, en helemaal niet nodig. Er is echt ruim voldoende plek op de Nederlandse daken. Zonneparken zijn ruimtevreters en Nederland daar tekort aan. Een kerncentrale heeft eenduizendste van de ruimte nodig en levert ook als het donker is. De energietransitie.wordt verkeerd aangepakt.