Volledig scherm
PREMIUM
Rick Janssen uit Oss (rechts) is in minder dan een jaar tijd vijftig kilo afgevallen. Links zijn broer Danny. © Jeroen Appels/ Van Assendelft

Rick (21) viel af, zoals zijn vader had gewild, maar nu zoekt hij geld voor huid-operatie

Na de dood van zijn vader kwam Rick (21) zoveel aan dat hij de 150 kilo aantikte. Zijn vader zei altijd dat hij fitter moest worden. Nu heeft Rick zijn vaders advies opgevolgd: hij viel 50 kilo af. Maar zijn buik lubbert en de operatie om die strak te trekken kost 6.000 euro.

Quote

Ik was onzeker, probeerde me te verbergen.

Rick Janssen, Viel 50 kilo af

,,De eerste twintig kilo vlogen eraf. Die was ik in twee maanden kwijt. Daarna werd het lastiger, en de laatste tien kilo, man, dat was écht zwaar.” Eind april 2019, een maand na het overlijden van zijn vader, besloot Rick Janssen dat het roer om moest. Radicaal. ,,Ik heb nooit lekker in mijn vel gezeten. Als je vijftig kilo overgewicht hebt, dan ben je niet blij met jezelf. Ik was onzeker, probeerde me te verbergen.”

,,Mijn broer had me al wel eens meegenomen naar de sportschool, maar dat was het toch ook niet. Tot die dag in april vorig jaar, toen ik besloot dat ik me niet de rest van mijn leven zo wilde voelen. Ik heb mijn broer een appje gestuurd dat ik naar de sportschool wilde, en toen zijn we begonnen.”

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.