RIVM: 115 doden, 225 extra ziekenhuisopnames coronapatiënten

videoHet RIVM meldt dat er tot vanmorgen 115 nieuwe meldingen van overleden personen als gevolg van corona zijn gedaan. Het totale aantal coronadoden komt daarmee op 2511. Het aantal meldingen van ziekenhuisopnames liep volgens het RIVM met 225 op. Daarmee zet de daling van het aantal opnames verder door.

Het aantal geconstateerde besmettingen in Nederland is inmiddels opgelopen tot 23.097 in Nederland. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet iedereen getest wordt. Wel wordt er inmiddels steeds meer getest. Belangrijk om te vermelden is dat het gaat om meldingen, veel personen zijn niet de afgelopen 24 uur, maar al eerder overleden of al eerder in het ziekenhuis opgenomen.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames zit de laatste dagen op een relatief stabiel niveau. Deze week kwamen er slechts één keer meer dan 300 (308) nieuwe ziekenhuispatiënten bij. De 225 gemelde nieuwe opnames van vandaag is het laagste aantal van de afgelopen week. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde doden: met uitzondering van de dinsdag (234) is het aantal al langere tijd op hetzelfde niveau.

Lees verder onder de graphic

Piek

De ‘piekdagen’ - de dagen waarop nog steeds het hoogste aantal mensen is overleden of waarop ze in het ziekenhuis zijn opgenomen - liggen steeds verder achter ons: 24 maart is nog steeds de dag met de meeste ziekenhuisopnames (556) en 2 april met de meeste sterfgevallen (156).

Meldingen van de komende dagen worden ook nog ‘verdeeld’ over de afgelopen tijd, maar de piek van zeker het aantal ziekenhuisopnames, lijkt voorbij. Eerder deze week bleek al dat niet alleen het aantal mensen op de intensive care terugloopt, maar ook het aantal coronapatiënten in ‘gewone’ bedden in het ziekenhuis.

Dit zijn de tien gemeenten met meeste in het ziekenhuis opgenomen patiënten per 100.000 inwoners, uitgaande van woonadres: Peel en Maas, Limburg: 299 (totaal: 130), Boekel, Noord-Brabant: 269 (totaal: 29), Bernheze, Noord-Brabant: 243 (totaal: 76), Cranendonck, Noord-Brabant: 227 (totaal: 48), Gemert-Bakel, Noord-Brabant: 212 (totaal: 65), Uden, Noord-Brabant: 207 (totaal: 87), Meierijstad, Noord-Brabant: 203 (totaal: 165), Oudewater, Utrecht: 196 (totaal: 20), Landerd, Noord-Brabant: 178 (totaal: 28), Eijsden-Margraten, Limburg: 167 (totaal: 43). Tussen haakjes staat het absolute aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten.

Bekijk hieronder de video's over het coronavirus:

Volledig scherm
© Arie Kievit
  1. LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.