Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

RIVM: 78 sterfgevallen, 315 nieuwe opnames van coronapatiënten

De afgelopen 24 uur zijn er in ons land 78 meldingen gedaan van personen die zijn overleden ten gevolge van het nieuwe coronavirus Covid-19. Dat meldt het RIVM in de dagelijkse update. In totaal zijn nu 2151 Covid-19 patiënten opgenomen in een ziekenhuis.

Met de nieuwe RIVM-cijfers komt het aantal sterfgevallen in ons land uit op 434. Gisteren waren dat er nog 356, toen was er een stijging van 80 doden. Het totaal aantal positief geteste patiënten is met 1019 gestegen naar 7431. De meeste gemelde patiënten vallen in de leeftijdscategorie 75-79 jaar.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt volgens het RIVM minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er volgens het instituut mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten volgens het instituut beter te duiden.

In onderstaande grafiek vind je terug hoe het aantal geregistreerde besmettingen zich in jouw gemeente ontwikkelt. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt. 

Provincies

De meeste positief geteste personen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 2161 personen. Daarna zijn de meeste positief gemelde patiënten gemeld in Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen.

Procentueel gezien komt 28,9 procent van alle vastgestelde besmettingen in het ziekenhuis terecht, van het totale aantal patiënten komt 5,8 procent te overlijden. Het aantal dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis terechtkomt kan ook hoger liggen, omdat besmetting soms later wordt vastgesteld. De meeste overleden patiënten vallen in de leeftijdscategorie 80 – 84 jaar.

In onderstaande grafiek vind je terug hoe het aantal geregistreerde besmettingen, overledenen en ziekenhuisopnames zich tot nu toe landelijk ontwikkeld heeft.