Susan van den Hof is epidemioloog bij het RIVM
Volledig scherm
Susan van den Hof is epidemioloog bij het RIVM © Marnix Schmidt

RIVM-expert Susan van den Hof uit Ommen over ‘super-ingewikkelde’ keuze: moet ik mijn kind laten vaccineren?

PollVanaf vandaag ploft bij de ouders van 1,3 miljoen kinderen van 5 tot en met 11 jaar een brief op de mat over de coronavaccinatie. Zij mogen zelf beslissen of zij hun kinderen laten vaccineren. Experts over de voors en tegens.  

11 reacties

 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  En straks wel klagen als het op school uit de hand loopt. De schijnoplossing is dan de quarantainemaatregelen aan te passen.
 • Gerrit S

  1 jaar geleden
  Mag je een vaccin dat je zo vaak moet laten inspuiten eigenlijk wel een vaccin noemen? En : Het goedgekeurde vaccin bevindt zich niet meer in de test fase ( maar moet wel geupdate worden/booster) omdat de werking snel lijkt af te nemen.. Toch bijzonder dat er nog zoveel mensen een blind vertrouwen hebben
 • marian

  1 jaar geleden
  Zeker inenten de meesten hebben ook een inenting gehad voor ergere kinderziekten zoals mazzelen
 • R Peters

  1 jaar geleden
  Zullen we de beslissing over het al dan niet laten vaccineren van kinderen bij de ouders neerleggen. Ik vind onderstaande reacties er niet toe doen.
 • Wim Harbers

  1 jaar geleden
  Hans en Jos. Is het zo moeilijk om onder die steen weg te kruipen? Ik vind jullie reacties zo verbazingwekkend naïef. Ook blijkt uit de reacties dat jullie beiden zeer slecht geïnformeerd zijn over de vaccins.
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.