Jacco Wallinga, modellenmaker van het RIVM, zal ook wel weer een terras bezoeken na maandag: ‘Maar ik kijk wel eerst of het op afstand kan’.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacco Wallinga, modellenmaker van het RIVM, zal ook wel weer een terras bezoeken na maandag: ‘Maar ik kijk wel eerst of het op afstand kan’. © Marco Okhuizen

RIVM-rekenmeester over versoepeling: ‘Deze stap wordt spannend’

INTERVIEWMaandag volgt de grootste versoepeling van de coronarestricties. Laait het virus dan weer op? Niet als we goed testen, traceren en isoleren, zegt Jacco Wallinga, modellenmaker van het RIVM. Als het toch misgaat, moet een landelijke lockdown vermeden worden: ‘We grijpen regionaal in’.

  1. Crisis bij Gaykrant na beschuldigingen zedenmisdrijf: BN’ers verlaten app, crisisteam opgezet
    PREMIUM

    Crisis bij Gaykrant na beschuldi­gin­gen zedenmis­drijf: BN’ers verlaten app, crisisteam opgezet

    De crisis is compleet bij De Gaykrant, het grootste en meest invloedrijke nieuwsplatform voor homoseksuelen in Nederland. Door de rel rondom hoofdredacteur Hans P. (44) trekken meerdere medewerkers zich (tijdelijk) terug, onder wie BN’ers die liever niet met naam genoemd willen worden. Adjunct-hoofdredacteur Paul Hofman betreurt de situatie en zet een crisisteam op om De Gaykrant door de moeilijke situatie te loodsen. ,,We maken hoe dan ook een doorstart en kijken wie daar binnen het beste past.”