Straatarts Michelle van Tongerloo strijdt tegen de erbarmelijke omstandigheden waarin veel arbeidsmigranten zich bevinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Straatarts Michelle van Tongerloo strijdt tegen de erbarmelijke omstandigheden waarin veel arbeidsmigranten zich bevinden. © Jan de Groen

Roemeens gezin in aftandse huurflat van 1000 euro is de wanhoop nabij: ‘Meisje van 8 had één broek’

Een Roemeens arbeidersgezin in een aftandse flat in Rotterdam. Met een gigantische huur, zonder meubels, kleding en eten. De dochter van 8 jaar oud had maar één broek. Een veelgelezen bericht van straatarts Michelle van Tongerloo daarover op LinkedIn leidt ertoe dat Rotterdammers massaal geld en spullen inzamelen. Maar daarmee is de achterliggende problematiek nog niet opgelost.

11 reacties

 • Evers - van Beek

  2 maanden geleden
  D66 wil graag arbeidsmigranten, maar politici van deze partij zijn wereldvreemd en hebben geen idee wat zich afspeelt, laat staan fatsoelijke arbeidsmigrantie goed te organiseren.
 • Marcel Smits

  2 maanden geleden
  @Annet en Gert, verdiep je eens in de materie. Dan zal je er achter komen dat uitzendbureaus grof geld verdienen aan arbeidsmigratie onder andere door de LIV en ET regelingen. Haal die prikkel weg en het aantal arbeidsmigranten zal dalen. De LIV regeling zorgt er ook voor dat de lonen laag gehouden worden, daar hebben Nederlanders ook last van want een arbeidsmigrant is altijd goedkoper. Voor wie denken jullie dat een werkgever dan kiest?
 • T. Cleton

  2 maanden geleden
  Zolang de bedrijven die dit veroorzaken niet keihard worden aangepakt wordt het niet opgelost. Ondertussen weet heel nederland dat het gebeurdt en hoe het in elkaar zit maar voor de instanties die het op moeten lossen is het allemaal te “moeilijk/lastig”.
 • Gert Dijkhof

  2 maanden geleden
  Mee eens Anet we moeten hier gekker zijn met mensen die hier naartoe komen dan met mensen die hier al jaren krom liggen en de touwtjes met moeite aan elkaar kunnen knopen. en die ook hard werken. Ik lees alleen maar klaag zang hier van mensen die hier naar toe komen. Een hongerstaking op een boot een andere in een hongerstaking in een luxe hotel met 3x per dag warm eten en croissants. Tja het is geen paradijs en blijkbaar!. Ik wil ook wel dingen gratis of minder betalen!!.
 • D. Burger

  2 maanden geleden
  De brijven die deze mensen inhuren moeten voor de kosten opdraaien en niet de gemeenschap.En malafide uitzendbureaus direct sluiten of onder toezicht.Mensen minimaal het minimumloon plus toeslagen net als de Nederlander uitbetalen.Want de bedrijven willen graag de lusten en niet de lasten.Dat er misbruik wordt gedaan is geen oud nieuws gebeurde ook al bij de Spaanse/Italiaanse en Turkse/Morokaanse arbeids immigranten.Ze zijn makkelijker toen in te palmen omdat de loon toch meer was dan thuis.