Volledig scherm
Sabrina Oosterbeek had een zwaar leven. © Privé

Romp in koffer blijkt niet van vermiste Sabrina Oosterbeek

De stoffelijke resten die zaterdag 19 januari zijn aangetroffen in een koffer in Amsterdam zijn niet van de vermiste Sabrina Oosterbeek. De politie heeft dit kunnen vaststellen aan de hand van dna-onderzoek.

Volledig scherm
Naar het lichaam van Sabrina Oosterbeek is al diverse malen gezocht. © Amaury Miller

De donkerkleurige koffer werd gevonden op de Zuider IJdijk in Amsterdam-Oost. Eerder was al bekend dat er een romp in zat van een blanke vrouw van vermoedelijk tussen de 20 en 50 jaar oud. Ze had een zwarte rok en een zwart topje aan.

Het onderzoek naar de vondst is nog in volle gang. De koffer lag er al zeker sinds 11 januari, aangezien de politie er toen al een melding over kreeg. Agenten konden de koffer toen echter niet vinden en het lukte niet meer om in contact te komen met de melder. Een week later benaderde die persoon opnieuw de politie.

Twee andere vrouwen

Sabrina Oosterbeek uit Amsterdam-Zuidoost wordt vermist sinds maart 2017. Naar haar lichaam is al diverse malen gezocht in het water. Ze is volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk om het leven gebracht door huisschilder Sjonny W., die ook vastzit op verdenking van de moord op twee andere vrouwen. Sabrina verdween nadat ze seks had gehad met de vermeende seriemoordenaar

De drie vrouwen waren verslaafd en actief in de prostitutie. W. zit sinds juni 2017 in voorarrest. Hij heeft tot dusver geen verklaringen van betekenis afgelegd. 

Een 48-jarige man, die met W. in de gevangenis zat, zei eerder dat W. het lichaam van Oosterbeek liet verdwijnen in de Gaasp, het riviertje op de grens van de Bijlmer met Driemond. De man zou de politie ook de schets van de mogelijke vindplaats hebben gegeven, maar er werd niets gevonden.

Zwaar leven

De 30-jarige Sabrina Oosterbeek had een zwaar leven: ze had psychische problemen en was verslaafd aan verdovende middelen. Ze had seks met mannen in ruil voor geld of drugs. Ook met Sjonny W. sprak ze weleens af. 

Van W. is bekend dat hij overdag een redelijk normaal leven leidde, maar dat hij in de nachtelijke uren veelvuldig het gezelschap opzocht van verslaafde vrouwen, voor seks en gezamenlijk drugsgebruik.

Eerder was al een andere medegedetineerde van W. naar justitie gestapt met het verhaal dat W. tijdens een ontmoeting op straat zou hebben gezegd dat het met Oosterbeek ‘geregeld’ was. Die getuige noemde een andere plek waar Oosterbeeks lichaam zou liggen.