Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Ron Jans wilde te graag zichzelf zijn

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Dat ik Ron Jans zou kennen, durf ik niet te zeggen, maar we hebben elkaar wel een aantal keer gesproken, voornamelijk na televisie-uitzendingen.

Ik geloof, net als de vele mensen die langdurig met hem samenwerkten, dat hij geen racist is, dat past niet bij zijn belezenheid, nieuwsgierige karakter en interesse in andere culturen.

Toch werd hij door zijn Amerikaanse club weggestuurd omdat hij zich tijdens zijn werkzaamheden zou bezondigen aan impertinente uitspraken, die doordrenkt waren van stigmatisering en beledigingen. Hij heeft ook het woord ‘neger’ in een raplied meegezongen.

 1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
  PREMIUM

  Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

  Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”
 2. Webwinkels verdienen grof geld met alternatieve ‘anti-coronavaccins’: beschermstenen en aurasprays
  video

  Webwinkels verdienen grof geld met alternatie­ve ‘an­ti-coronavac­cins’: bescherm­ste­nen en aurasprays

  Alternatieve genezers en kwakzalvers zien hun omzetten momenteel stijgen door de verkoop van middelen die zouden beschermen tegen het coronavirus of helpen bij het herstellen van een Covid 19-besmetting. Dat concludeert Voxpop- en Ochtend Show to go-presentator Roel Maalderink (28) na telefonische gesprekken met meerdere aanbieders. Vooral brokjes van de steensoort shungiet en zogenoemde auraspray blijken niet aan te slepen. ,,Levensgevaarlijk die handel.”