Ruim 100 kalfjes dood na ongeluk met veewagen op A16

VIDEOOp de A16 richting Breda is vanmiddag rond 16.00 uur een veewagen met daarin 300 kalfjes gekanteld, ter hoogte van Hazeldonk. De snelweg richting Breda is afgesloten. Van de 300 kalfjes hebben 108 kalfjes het incident niet overleefd. Er zijn geen andere slachtoffers, aldus de politie Breda.

Hulpdiensten, waaronder een dierenarts en een boswachter, zijn enkele uren bezig geweest met het vangen van ontsnapte kalveren. Vervangend vervoer is onderweg om de kalfjes op te laden en verder te transporteren. De dode dieren worden geruimd.

De ravage ontstond door een kop-staartbotsing tussen twee vrachtwagens. De andere vrachtwagen is niet gekanteld, maar heeft veel materiële schade.

De snelweg richting Breda was lange tijd afgesloten. Rond 19.15 uur kon het verkeer stapvoets langs het ongeluk. De weg blijft volgens Rijkswaterstaat tot 21.00 uur vanavond deels afgesloten. Verkeer vanuit Antwerpen wordt omgeleid via Bergen op Zoom, over de Belgische A12 en vervolgens over de Nederlandse A4.

De wegafsluiting veroorzaakt een file op de A58 vanuit Tilburg, voor de aansluiting met de A16 bij knooppunt Galder. Vanuit Breda staat een kijkersfile richting Hazeldonk.

Volledig scherm
Een stuk gras naast de snelweg wordt afgezet om de kalveren op te verzamelen. © Tom van der Put, Maric Media
Volledig scherm
De gekantelde veewagen zorgt voor files op de A16 en de A58 © Tom van der Put, Maric Media
Volledig scherm
Ontsnapte kalveren op de A16 worden gevangen door brandweer en politie. © Tom van der Put, Maric Media
Volledig scherm
Ontsnapte kalveren op de A16 tijdelijk vastgebonden aan de vangrail om ontsnapping te voorkomen. © Tom van der Put, Maric Media
Volledig scherm
Ontsnapte kalveren op de A16. © Tom van der Put, Maric Media

Ralph van Wolffelaar on Twitter

Oké het veroorzaakt wat verkeersellende, maar de foto's zijn goud. Veewagen met 300 kalfjes gekanteld op #A16 bij Hazeldonk, snelweg dicht richting Breda https://t.co/5GV2ZH5nMB

VID on Twitter

De A16 richting Breda is bij Hazeldonk afgesloten, daar is een veewagen gekanteld. Vanuit Antwerpen rijd je om via Bergen op Zoom, over de Belgische A12 en de Nederlandse A4.