Volledig scherm
Sneeuw in Brabant. © ANP

Ruim 30 ongevallen door sneeuw en gladheid

Het winterse weer heeft de afgelopen nacht, verspreid over het hele land, tot ruim dertig ongevallen geleid, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). De meeste ongelukken gebeurden in het oosten van het land, maar ook op de A7 tussen Purmerend en Hoorn waren enkele glijpartijen.

Het KNMI heeft in het oosten en zuiden van het land code geel ingesteld in verband met het winterse weer. Het weerinstituut waarschuwt vooral landinwaarts voor gladheid als gevolg van winterse buien. Het verkeer moet ook rekening houden met gladde wegen door bevriezing van natte weggedeelten.

In het hele land trekken pittige winterse buien over met (natte) sneeuw, hagel, en plaatselijk onweer van het noordwesten naar het zuidoosten. Met uitzondering van de kustgebieden waarschuwt het KNMI voor gladheid als gevolg van de winterse neerslag. In de kustgebieden en rond het IJsselmeer kan de wind wel krachtig tot hard zijn.

Volgens het KNMI is er in de avond en de nacht naar zondag opnieuw kans op gladheid en kan er een enkele sneeuwbui vallen. Zondag valt er plaatselijk 3 tot 10 centimeter sneeuw, 's middags in het zuiden gevolgd door dooi. In het noorden blijft het koud.