Gerrit Jan met zijn kinderen, zoals hij ook te zien was in de tv-documentaire over Ruinerwold.
Volledig scherm
Gerrit Jan met zijn kinderen, zoals hij ook te zien was in de tv-documentaire over Ruinerwold. © BNNVARA

‘Ruinerwoldvader’ eist schadevergoeding van 50.400 euro

De 69-jarige vader van het gezin dat in oktober 2019 in een afgelegen boerderij in Ruinerwold werd ontdekt wil een schadevergoeding van 50.400 euro voor de tijd dat hij in voorarrest heeft gezeten. 

16 reacties

 • evert koekkoek

  6 maanden geleden
  Vanwege gevolgen van een hersenbloeding niet in staat om terecht te staan, maar wel in staat over de rug van de eigen kinderen die hij jarenlang heeft opgesloten en mishandeld, schadevergoeding te eisen. Ongelooflijk hoe een advocaat zonder blikken of blozen namens de vader die “onterecht” in voorarrest heeft gezeten schaamteloos een schadevergoeding eist. Waarom vraagt niemand zich af hoelang de kinderen in “voorarrest” hebben gezeten en alle recht hebben op schadevergoeding.
 • Joost Boswijk

  6 maanden geleden
  Van D. is gedwongen opgenomen. Wie denkt dat dat een prettig leven is: ga eens kijken bij de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Het is hieronder al vaker geschreven, dit is het werk van zijn advocaat, die gewoon zijn of haar werk doet, het behartigen van de belangen van de cliënt, ongeacht wat die heeft gedaan en wat de rest van de bevolking ervan vindt. Dat noemen we beschaving, het tegenovergestelde van barbarij.
 • HA Klomp

  6 maanden geleden
  De vader eist dat niet, de advocaat fluistert dat in en roomt een groot deel af. Schandvlek voor de advocatuur!!
 • Renee Wilinski

  6 maanden geleden
  Ik dacht dat hij niets begreep en niet kon praten?
 • H Schubert

  6 maanden geleden
  Hoezo?? Deze man kon toch niets meer! Geen rechtzaak bijwonen ivm een medische/lichamelijke aandoening? Meneer / mevrouw advocaat had nog wat ideeën!
 1. Boeren: Extreme droogte zorgt dit jaar voor kleinere aardappelen, suikerbieten en fruit

  Boeren: Extreme droogte zorgt dit jaar voor kleinere aardappe­len, suikerbie­ten en fruit

  Aardappelen, suikerbieten en fruit zoals appels en peren zullen dit jaar kleiner uitvallen door de extreme droogte, verwacht boerenorganisatie ZLTO. De recente regenval is goed geweest voor de landbouw, maar het tekort aan water is zo groot dat dat niet door enkele regenbuien gedekt wordt, zegt een woordvoerder. ,,Iedere druppel telt, maar de realiteit is wel dat dit een druppel op de gloeiende plaat is.”