Volledig scherm
De man wilde beschonken aan een vrachtvliegtuig gaan sleutelen. © Shutterstock

Russische vliegtuigmonteur dronken gepakt op vliegveld Maastricht

Op het vliegveld van Maastricht is zaterdag een dronken vliegtuigmonteur opgepakt. De 40-jarige Rus wilde in beschonken toestand aan een aldaar geparkeerd vrachtvliegtuig sleutelen.

De marechaussee besloot de man, die zich 's ochtends op Maastricht Aachen Airport meldde, te laten blazen omdat hij naar alcohol rook, weet nieuwssite 1Limburg. Uit de blaastest bleek dat hij inderdaad te veel had gedronken en werd aangehouden. Hij kreeg, na tussenkomst van de luchtvaartpolitie, een schikkingsvoorstel van 2300 euro. De Rus zou het bedrag hebben betaald.

Het vliegveld van Maastricht laat weten dat de beveiligers van de luchthaven argwaan kregen toen de man door de beveiliging ging. Ze roken een alcohollucht en waarschuwden de marechaussee. Die liet de man blazen. Daaruit bleek dat hij te veel had gedronken. De man werkte als monteur op het vrachtvliegtuig. Het was zijn taak om deuren te openen en instellingen voor bijvoorbeeld brandstof te controleren.

  1. Na de boeren nu de bouwvakkers: 'Acties tegen stikstofbeleid op Malieveld’
    PREMIUM

    Na de boeren nu de bouwvak­kers: 'Acties tegen stikstofbe­leid op Malieveld’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo’n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.