Rutte: ‘Wees nou blij dat we een kroonprinses hebben die zelf zo’n brief stuurt’

video'sPremier Rutte zegt dat prinses Amalia ‘een indrukwekkende brief’ heeft geschreven. Hij vindt het niet nodig om de wet te veranderen waarin is geregeld welke toelage leden van het Koninklijk Huis krijgen. ,,Ga dit nou niet problematiseren. Dit is alleen maar goed nieuws, dat ze dit zo zelf doet.’’ Ook anderen zijn vol lof over het besluit van Amalia.

6 reacties

 • henk hartog

  3 maanden geleden
  Was niet haar brief volgens mij qua handschrift, tekst, uitdrukking qua haar achtergrond.... Ze zal het bedrag gewoon krijgen, dus wen er maar eraan dat de tafels lang zijn.. Prettige dag. Dug
 • Nico van de Kamp

  3 maanden geleden
  En nog even ter aanvulling mijnheer Rutte. Dan kan het wettelijk wel zo geregeld zijn maar er zijn ontzettend veel mensen die wettelijk recht op een toelage hebben maar deze ook niet krijgen, zie de toeslagen affaire, dan lijkt mij dit een familie die we toch al goed onderhouden met z'n allen, zeker achteraan kan sluiten! Of u moet eens keer transparantie geven waarom deze families menen dit nodig te hebben of verdienen! Maar ja transparantie ... En natuurlijk hoort dit bij het charme offensief!
 • Nico van de Kamp

  3 maanden geleden
  Mijnheer Rutte u kunt nu wel op de tafel staan te dansen dat dit kind zo'n brief stuurt, maar u bent te laat!! Toen dit over uw bureau kwam had u dit kind en haar vader even bij u moeten roepen en uitleggen dat dit niet gaat! Dat u nog met een met aantal ouders zit die u over de kling heeft gejaagd vanwege de toeslagen affaire, of mensen in Groningen die wachten of het huis opgeknapt wordt of u heeft de mensen nog €1000,- beloofd, waarschijnlijk heeft u hier geen actieve herinnering meer aan!
 • K Homans

  4 maanden geleden
  Wat een kanjer
 • E. Bosma

  4 maanden geleden
  Lijkt me niet neer dan normaal: niets doen op onze kosten is behoorlijk aso. De populariteit van het Oranjevolk gaat vast weer omhoog. Hadden ze nodig. Het kost een paar centen, dan heb je ook wat.