Op sociale media in Bunschoten-Spakenburg werd dit weekend massaal een video gedeeld van ‘een nep-Sinterklaas’ die opriep om de verdachte geweld aan te doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op sociale media in Bunschoten-Spakenburg werd dit weekend massaal een video gedeeld van ‘een nep-Sinterklaas’ die opriep om de verdachte geweld aan te doen. © GinoPress B.V.

Ruzie om Zwarte Piet loopt totaal uit de hand en daarna duikt wraakvideo op van de ‘Sint’

Grote ophef afgelopen weekend in Bunschoten. Een 20-jarige Rotterdammer op de markt werd woedend nadat hij ‘Zwarte Piet’ werd genoemd. Daarop volgde een incident, waarbij twee mensen gewond raakten. Een paar uur later werd een 56-jarige Bunschoter aangehouden omdat hij een video verspreidde waarin een persoon, verkleed als Sinterklaas, opriep de man geweld aan te doen.

2 reacties

 • Henk Bartelds

  2 maanden geleden
  Zodra in voetbalstadions geen discriminerend gedrag en geen beledigende spreekkoren meer voorkomen, dan pas is er een grote vooruitgang geboekt. Pestgedrag is van alle tijden en van alle leeftijden. Wen er maar aan. Ik moet er altijd om lachen als ik Zwarte Piet wordt genoemd.
 • Willem van Hattem

  2 maanden geleden
  Zelf ben ik nog steeds voorstander van een echte zwarte piet. Maar om nou mensen bewust op die manier te discrimineren gaat toch veel te ver. Geen wonder dat zo'n jongeman nogal boos wordt. Het aanpakken van die opruier is een prima actie.
 1. Nederlandse privédetective ingehuurd door ‘grootste drugsbaas van België’: ‘Heb hem nog gewaarschuwd’
  PREMIUM

  Nederland­se privédetec­ti­ve ingehuurd door ‘grootste drugsbaas van België’: ‘Heb hem nog gewaar­schuwd’

  Een Limburgse privédetective is opgepakt omdat hij gevoelige informatie uit politiedossiers zou hebben doorgespeeld aan de grootste drugscrimineel van België. Ook liet hij rechercheurs en officieren van justitie observeren. Privédetectives in Nederland worden regelmatig benaderd door criminelen: „Die ‘oud-klasgenoot’ die ik moest opsporen bleek de president van een motorclub.”