De Duitse springruiter Harm Lahde bracht Oak Groves Heartfelt uit op internationale grand-prixwedstrijden voordat ze fokmerrie werd.
Volledig scherm
De Duitse springruiter Harm Lahde bracht Oak Groves Heartfelt uit op internationale grand-prixwedstrijden voordat ze fokmerrie werd. © Getty Images

Ruzie over zes ingevroren embryo's van topspringpaard en ‘beste hengst ter wereld’

Ze liggen ingevroren en veilig opgeborgen bij de paardenkliniek van de universiteit Utrecht: 6 embryo's die in potentie kunnen uitgroeien tot springpaarden van internationaal grand-prixniveau. Maar wie is wettelijk gezien eigenlijk de eigenaar? Twee ruziënde handelaren in paardenembryo's vechten gooiend met modder hun conflict daarover uit via de rechter.  De inzet is hoog, want een bevruchte eicel is zomaar 20.000 euro waard. 

 1. Vrouwen woest over obsessieve voortplantingsdrift van spermadonor Jonathan: 'Hij laat zich niet tegenhouden’
  PREMIUM
  kort geding

  Vrouwen woest over obsessieve voortplan­tings­drift van spermado­nor Jonathan: 'Hij laat zich niet tegenhou­den’

  De 41-jarige spermadonor Jonathan M. staat volgende maand voor de rechter in een unieke zaak. De Hagenaar is aangeklaagd voor het misleiden van honderden vrouwen wereldwijd en het verwekken van mogelijk 550 donorkinderen. Een slachtoffer en stichting Donorkind eisen dat hem verboden wordt nog zaad te doneren. Portret van een man met een obsessieve voortplantingsdrift.
  Den Haag