Archieffoto. Koningin Maxima juicht na een doelpunt voor Oranje op de tribune tijdens de openingswedstrijd van WEURO2017, het EK voetbal vrouwen.
Volledig scherm
Archieffoto. Koningin Maxima juicht na een doelpunt voor Oranje op de tribune tijdens de openingswedstrijd van WEURO2017, het EK voetbal vrouwen. © ANP / ANP

RVD: Koningin Máxima juicht vrijdag voor Oranje

Koningin Máxima juicht komende vrijdag, wanneer Nederland het in de kwartfinale van het WK voetbal opneemt tegen Argentinië, voor Oranje. ,,Als Nederlandse en koningin van Nederland is ze voor Nederland”, laat een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst desgevraagd weten.

8 reacties

 • Rienie Franssen

  2 maanden geleden
  Boeien. Laat haar lekker juichen voor het land van haar eigen keuze. Als dat Argentinië is... ook goed.
 • T Doornbos

  2 maanden geleden
  Had helaas niet anders verwacht van de(ze) Oranjes. 🤔
 • Henk van de Werfhorst

  2 maanden geleden
  Biesemaat. Toen zij met hem trouwde was hij nog Kroon Prins van Oranje.
 • Daniel De Boer

  2 maanden geleden
  Henk van de Werfhorst Ik ken genoeg mensen met hun ''wortels'' in andere landen, die veel liever voor Nederland zijn. Als ik Maxima was, zou ik gewoon mijn gevoel volgen, wat ze lijkt te doen. Immers, alles beter dan iemand volgen die het ''huichelen'' vindt, als je een andere mening hebt dan diegene.
 • Erik Biesemaat

  2 maanden geleden
  @ Henk van de Werfhorst, natuurlijk is ze voor Argentinië. Maar omwille van wat gunstige publiciteit voor het koningshuis brengt de RVD naar buiten dat ze juicht voor Nederland. O, en mocht u het gemist hebben: WA is inmiddels al een tijdje koning.