De traumahelikopter rukte uit naar de Schiedamseweg om de mishandelde man zo snel mogelijk de juiste hulp te kunnen geven. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
De traumahelikopter rukte uit naar de Schiedamseweg om de mishandelde man zo snel mogelijk de juiste hulp te kunnen geven. Foto ter illustratie. © ANP / ANP

Schietpartijen teisteren Amsterdam: vijf incidenten in één dag tijd

Bij een schietpartij op de Papendrechtstraat in Amsterdam is vanmiddag een man gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. Amsterdam wordt de afgelopen dagen geteisterd door schietpartijen. Het is de vijfde schietpartij in iets meer dan een dag tijd.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.