Schip bij Vlissings strand was 'levensgevaarlijk': jongeren haalden kinderen uit het water

video | updateOnhandige stuurmanskunst. Dat is volgens de politie te water de oorzaak van de opmerkelijke manoeuvre die het containerschip Valdivia donderdagmiddag maakte bij het Badstrand in Vlissingen. Even leek het er op alsof het bijna 179 meter lange gevaarte het strand op zou komen.

Alsof er niets is gebeurd. De Valdivia is op zijn weg naar Helsinki de Waddeneilanden al lang voorbij. Maar wat gebeurde er nou in Vlissingen? Was het een stuurfout, moest de kapitein uitwijken of…? De politie denkt niet dat er iets strafbaars is gebeurd en gaat het incident niet onderzoeken, aldus woordvoerder Thomas Aling.

Strandwacht heeft mensen uit het water moeten halen

  1. LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeghuizen

    LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeg­hui­zen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.