Schiphol en KLM negeren al 15 jaar gezondheidsrisico's: ‘Collega's gaan dood door kanker’

update / videoLuchthaven Schiphol en vliegmaatschappij KLM zijn vijftien jaar geleden al door hun eigen arbodiensten gewaarschuwd voor een ‘verhoogd risico’ op hartproblemen en longkanker bij hun medewerkers. Dat blijkt uit vertrouwelijke rapporten die tv-programma Zembla in handen heeft.

5 reacties

 • Julius Bruins

  5 maanden geleden
  Niet zeuren mensen, de volksgezondheid is ondergeschikt aan onze economie, tenminste, zo lijkt het gezien de reactie van onze snelle Overheid.
 • L. Jalink

  5 maanden geleden
  Ja mensen dit word de toekomst, de boeren, met groene, niet giftige stikstof(ammoniak) worden weggepest en opgekocht, en u krijgt er industrie, verkeer, vliegverkeer, grijze stikstof(waar veel giftige dampen bij vrijkomen) inclusief het (zwarte) fijnstof wat ook niet echt gezond is voor terug. Wat zullen onze ( klein)kinderen daarvan vinden??? Gelukkig zijn ze bezig om vlees en melk uit de fabriek te laten komen, vol met toevoegmiddelen. Gezond? Dacht het niet.
 • Sjoerd Stellingwerf

  5 maanden geleden
  Onverschilligheid typeerde de verantwoordelijken voor werknemers die Chroom-6 moesten gebruiken. Onverschilligheid bij werkgevers en overheden bij het werken met asbest, tientallen jaren nadat al bekend was hoe gevaar asbest kan zijn. Onverschilligheid bij verantwoordelijken op Schiphol, waar mensen al zolang ondermijnd worden door gevaarlijke stoffen. Wat doen we elkaar toch aan?
 • Eduard N.

  5 maanden geleden
  Ja en dan wil die VVD zo heel graag vliegveld Lelystad openen! Het is ronduit belachelijk als 'De Veluwe' met zijn mooie natuur vervuild wordt met ultrafijnstof!! En dan hebben ze het in Den Haag allemaal over 'HET MILIEU' Denk er dan als eerste maar eens aan om dit idiote plan zo snel mogelijk van tafel te blazen!!!
 • Robbert Scholten

  5 maanden geleden
  Ik ben 68 en reeds toen ik jong was waren er genoeg kritische vragen over de verontreiniging door Schiphol en alternatieven,bv in de Noordoostpolder,er waren altijd financieel,economische redenen dat niet te doen,nu zitten we dus met het probleem,zo zonde,