Naveltruitje. Beeld ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Naveltruitje. Beeld ter illustratie © Dreamstime

School ziet liever geen ‘blote’ kleding: ‘Docenten kunnen last hebben van meisje met diep decolleté’

Naveltruitjes, minirokjes of een wel érg zichtbaar decolleté. Is dat oké bij scholieren van 14 of 15 jaar oud? De Amersfoortse middelbare school Het Element ziet dat liever niet. Ouders kregen deze week per mail het verzoek om er op toe te zien dat hun kind, ook met deze hitte, in gepaste kleding naar school gaat. Maar is dat wel aan een school om zich daarmee te bemoeien?

16 reacties

 • E Goedhart

  1 maand geleden
  Scholen met een religieuze achtergrond (christelijk, Islamitisch, etc) hebben al lang kledingvoorschriften. Daar wordt niet moeilijk over gedaan, en terecht. Op school bereid je jongeren ook voor op hun toekomstige maatschappelijke rol. Dát zou een valide reden zijn om kledingregels op te stellen, niet de rotsmoes dat het om "uitlokking" of " aanstootgevend gedrag" gaat, tenzij de fatsoensnormen écht worden overschreden.
 • J.E. Jong

  1 maand geleden
  Kinderen mogen best leren dat er plekken zijn waar sommige kleding niet gewenst of gepast is. Dat zullen ze later op hun werk en in de maatschappij ook tegenkomen. Hun ouders werken ook niet in een naveltruitje bij de bank bijvoorbeeld of in een korte broek bij een uitvaartcentrum? Vind je dat fijn om te dragen? Dan kan dat na school of werktijd. Mijn zoon mocht geen kleding met doodshoofden dragen op zijn school. Prima, trok hij zijn metalshirts buiten schooltijd aan!
 • D de Putter

  1 maand geleden
  Omgekeerde wereld, als een directeur stelt dat ‘Docenten kunnen last hebben van meisje met diep decolleté’ plaats hij de leraar bijna in de positie van slachtoffer. Misschien moet de heer Janssen dan eens kijken wie hij in dienst heeft, leraren horen hierboven te staan en mee te kunnen omgaan anders hebben ze niets te zoeken in een lokaal. Erg betreurenswaardig, en ook dat dit 'moslim gerelateerd' zou zijn is erg kort door de bocht net als dat ik zou zeggen, typisch katholieke school.
 • Heidi Toonk

  1 maand geleden
  Een school is een plek om te leren. Dat er voor elke situatie geschikte en minder geschikte kleding bestaat, bijvoorbeeld.
 • Henk Van de Kraats

  1 maand geleden
  Vervolg bij meisjes en vrouwen te leggen
 1. Stille tocht voor Tanja Groen, tevens uiting van waardering voor inzet Peter R. de Vries

  Stille tocht voor Tanja Groen, tevens uiting van waardering voor inzet Peter R. de Vries

  Op initiatief van studentenvereniging Circumflex en Stichting De Gouden Tip wordt op dinsdag 31 augustus een stille tocht voor Tanja Groen gehouden. De studente verdween 28 jaar geleden op 18-jarige leeftijd, exact op die datum, in Maastricht. De stille tocht zal in het teken staan van de verdwijning van Groen en ook een ode zijn aan de jarenlange inzet van Peter R. de Vries voor de verdwijningszaak, melden de stichting en de studentenvereniging.