Volledig scherm
Politie lost waarschuwingsschot in Waalwijk © Foto Persbureau Midden Brabant/ Erik Haverhals

Schoten gelost bij aanhouding man in Waalwijk: agenten lichtgewond

De politie heeft vanmiddag rond 13.45 uur een waarschuwingsschot gelost in de Margrietstraat in Waalwijk. Dat gebeurde bij de aanhouding van een ‘agressieve’ man.

De mogelijk verwarde man liep door de straat en sloeg daar met een stok op meerdere auto’s. Hij gedroeg zich volgens de politie erg agressief. Een ter plaatse gekomen agent schakelde meteen hulp in. Met drie agenten benaderden ze de man waarna hij zijn agressie kennelijk op de agenten richtte. 

De agenten werden zeer waarschijnlijk ook met de stok geslagen door de agressieve man. Daarom is er een waarschuwingsschot gelost. Uiteindelijk kon de man worden overmeesterd en is hij aangehouden.

De politieagenten kwamen er niet ongeschonden vanaf. Een van de drie is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht met letsel aan zijn enkel. Het is niet bekend of dat komt door een mogelijke val of door toedoen van de verdachte. De twee andere agenten werden ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel maar raakte niet ernstig gewond.

De straat is in beide richtingen afgesloten. 

Volledig scherm
Politie lost waarschuwingsschot in Waalwijk © Foto Persbureau Midden Brabant/ Erik Haverhals
Volledig scherm
Politie lost waarschuwingsschot in Waalwijk © FPMB / Erik Haverhals
Volledig scherm
Politie lost waarschuwingsschot in Waalwijk © FPMB / Erik Haverhals
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen

    Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”