In de gemeente Pekela (Oost-Groningen) is er nauwelijks geld om de bushokjes te onderhouden.
Volledig scherm
PREMIUM
In de gemeente Pekela (Oost-Groningen) is er nauwelijks geld om de bushokjes te onderhouden. © Corné Sparidaens

‘Schrikbarende’ conclusies in zeer kritisch advies: Den Haag heeft ‘de regio’ stelselmatig verwaarloosd

De landelijke overheid heeft achtergebleven regio's in het land de laatste decennia stelselmatig verwaarloosd. Dat heeft geleid tot niet te rechtvaardigen verschillen en kan de Nederlandse democratie ondermijnen. Dat stellen drie adviesraden van de overheid in een gezamenlijk advies dat maandagmiddag in Veenhuizen werd overhandigd aan minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken.

6 reacties

 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Andre Eggerding, het is geen gezeur, maar een kritisch rapport en dat valt natuurlijk niet goed, net zomin als de uitslag van de verkiezingen van 15 maart.
 • R. Veldhuis

  2 maanden geleden
  Ze mogen best investeren, maar 34 bruggen bij Pekela over een traject van 15 km is toch wel wat.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ J. Zoetbrood ,richt een eigen partij op met alleen maar kandidaten van buiten de Randstad. Er wonen meer mensen buit de Randstad dan erin. Dat eeuwige gezeur helpt niet.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind dat de politiek veel teveel naar binnen gericht is op die twee kilometer in Den Haag,ik snap dat wel en is ook lekker vertrouwd en veilig maar je diskwalificeerd jezelf wel
 • J. Zoetbrood

  2 maanden geleden
  Toch zal het niet veranderen zolang de omroep randstad (Amsterdam)georiënteerd blijft, en de politiek ( 90%) randstedelijke volksvertegenwoordigers telt die zich als nationale thermometer beschouwen. Deze zijn al druk bezig de rijen voor BBB te sluiten