Gerald Roethof
Volledig scherm
Gerald Roethof © ANP

Secretaresse advocatenkantoor Roethof mishandeld in kantoor

Bij het advocatenkantoor van Gerald Roethof aan de Ceintuurbaan in Amsterdam is vanochtend een secretaresse mishandeld. De verdachte is opgepakt.

Een man kwam al scheldend het advocatenkantoor binnen en zei op zoek te zijn naar een collega van een aan Roethof Advocaten gelieerd kantoor, vertelt Gerald Roethof. ,,Die collega werkt niet bij mij, werkt niet voor mij en was daarom niet bij mij op mijn kantoor aanwezig.’’

Op dat moment was alleen het secretariaat aanwezig, dat de man verzocht rustig te blijven en het pand te verlaten. ,,Dat deed hij niet’’, vertelt Roethof. ,,Hij heeft mijn secretaresses aangevallen en mishandeld en vernielingen aangericht.’’ Roethof benadrukt dat de man geen cliënt is.

De politie vertelt dat ze kort na het incident een verdachte hebben aangehouden. Een vrouw is met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak en bekijkt de camerabeelden.

  1. LIVE | Tekort aan handschoenen in zorg, aantal doden in Mexico blijft stijgen

    LIVE | Tekort aan handschoe­nen in zorg, aantal doden in Mexico blijft stijgen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.