Volleybal stock pzc
Volledig scherm
Volleybal stock pzc © ANP

Sekstelefoontjes aan volleybal-jeugdleden: club neemt maatregelen

Enkele jeugdleden van volleybalvereniging DeVoKo in Denekamp zijn telefonisch op ongepaste wijze door een nog onbekende man benaderd. De club heeft daarop maatregelen genomen.

De werkwijze van de man is dat hij zich voordoet als iemand van de Nederlandse volleybalbond (Nevobo). Eerst stelt hij een paar algemene vragen en vervolgens gaat hij over op seksueel getinte vragen. Hij stelt de vragen alleen als hij een kind aan de lijn krijgt. Als een ouder de telefoon opneemt, hangt hij gelijk op.

Via achternamen aan nummers gekomen

Omdat het vermoeden is dat de man op basis van achternamen zijn zoektocht naar telefoonnummers van jeugdleden voortzet, heeft DeVoKo alle achternamen van jeugdleden voor onbepaalde tijd van de website verwijderd. Alle ouders van de jeugdleden zijn bovendien gealarmeerd over deze zaak. De volleybalvereniging uit Denekamp wil aanvullend geen inhoudelijke mededelingen doen. 

De telefoontjes die jeugdleden van DeVoKo hebben gekregen zijn gemeld bij de vertrouwenspersoon van de vereniging en bij de volleybalbond. Die is in samenwerking met de politie bezig om de identiteit van de man te achterhalen. Hij belt willekeurig meisjes van volleybalclubs uit heel Nederland die bij de Nevobo zijn aangesloten en er zouden al meerdere klachten zijn ontvangen.

Het is niet bekend of meerdere verenigingen in Twente met de man te maken hebben gehad. Deze krant heeft enkele verenigingen benaderd, maar die gaven aan geen klachten over vervelende telefoontjes te hebben ontvangen.