Auto rijdt publiek binnen tijdens cross Leende
Volledig scherm
Auto rijdt publiek binnen tijdens cross Leende

Slachtoffers Autocross Leende zijn alle vier Belgen, verdachten nog steeds vast

De slachtoffers die allen naar het ziekenhuis moesten nadat een auto opzettelijk het publiek in reed bij Autocross Leende zijn allemaal Belgen. Het gaat om twee mannen, een vrouw en een jongen. De twee verdachten zitten nog vast.

De twee mannen zijn 33 en 44 jaar. De vrouw is 35 en de jongen 14. De jongen is ontslagen uit het ziekenhuis. De overige slachtoffers liepen beenletsel op en liggen nog in het ziekenhuis. Drie andere mensen werden ter plekke nagekeken en hoefden niet naar het ziekenhuis.

21-jarige man uit Reuver

Een 21-jarige man uit Reuver reed zondagmiddag opzettelijk het publiek in bij de Autocross Leende. De oorzaak zou een uit de hand gelopen ruzie om geld zijn. De organisatie van de cross besloot de laatste race van de dag af te blazen en daarop eisten deelnemers hun geld terug. Dat kregen ze niet, waarop de 21-jarige bestuurder besloot het publiek in te rijden met een Opel. 

De verdachte werd belaagd door een groep van tussen de 20 en 25 personen. Vervolgens werd hij aangehouden door de politie. Een 17-jarige vrouw uit Veghel werd ook aangehouden. ,,Ze zitten allebei nog vast op verdenking van poging tot doodslag of moord", aldus een politiewoordvoerder.

Auto rijd publiek binnen tijdens cross Leende
Volledig scherm
Auto rijd publiek binnen tijdens cross Leende
Volledig scherm
© ANP