Volledig scherm
De zeilboot werd naar Brouwershaven gesleept. © AS Media

Smartwatch ‘redt’ leven van zeiler in nood op Grevelingenmeer

Een zeiler is vrijdagavond rond 19.30 uur in de problemen gekomen op het Grevelingenmeer. De man was overboord geslagen van zijn zeilboot en zijn mobiele telefoon lag nog aan boord. Door via zijn 'smartwatch’ naar het Kustwachtcentrum in Den Helder te bellen kon hij uit zijn benarde situatie worden gered. 

De man gaf via zijn horloge zijn locatie op het Grevelingenmeer door. Hij vertelde dat hij waarschijnlijk wel op eigen kracht naar de kant kon lopen, maar doordat zijn zeilboot steeds verder af dreef werd de verbinding verbroken. Het Kustwachtcentrum schakelde meteen verschillende hulpdiensten in.

Twee KNRM-reddingboten, het patrouillevaartuig RWS75 van Rijkswaterstaat en de SAR-helikopter werden gealarmeerd. En ook de politie werd ingeschakeld om langs het water naar de man te zoeken.

Uiteindelijk troffen reddingwerkers van de KNRM Ouddorp de  zeiler aan op het water en namen hem aan boord.  Op de wal werd de man gecontroleerd door ambulancepersoneel. Hij had het koud, maar was verder in orde en kon zelf zijn reis vervolgen. De KNRM-reddingboot Baron van Lynden heeft de zeilboot naar de haven in Brouwershaven gesleept.

Volledig scherm
Vrijwilligers van de KNRM op de de Baron van Lynden. © KNRM
  1. Nederlander (22) die via website gestolen inloggegevens aanbood nog niet op vrije voeten
    Update

    Nederlan­der (22) die via website gestolen inloggege­vens aanbood nog niet op vrije voeten

    De 22-jarige Nederlander die vandaag werd aangehouden in het onderzoek naar een website die op grote schaal gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden verkocht zit nog vast. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten van de politie over zijn vrijlating in afwachting van verder onderzoek. Een vermoedelijke compagnon van de Arnhemmer, een man uit Noord-Ierland, werd al op borgtocht vrijgelaten.