Archieffoto, 5 december 2010. Sinterklaas komt aan in Oud-Beijerland en belandt in een sneeuwballengevecht.
Volledig scherm
Archieffoto, 5 december 2010. Sinterklaas komt aan in Oud-Beijerland en belandt in een sneeuwballengevecht. © Arie Kievit

Sneeuw tijdens sinterklaas? Trek je handschoenen maar aan

Trek de thermokleding, handschoenen, mutsen, sjaals en wollen sokken maar uit de kast: het wordt vanaf morgen koud! Zo koud, dat we met sinterklaas misschien zelfs sneeuw kunnen verwachten. Al zit er wel een addertje onder het gras.

 1. Niemand mocht met boot varen, dus haalt scoutingclub er stukje af (kosten: 50.000 euro)
  PREMIUM

  Niemand mocht met boot varen, dus haalt scouting­club er stukje af (kosten: 50.000 euro)

  Ze hebben een prachtige boot, maar bijna niemand mocht er mee varen. Om achter het roer van de 41 meter lange Nieuw Hoorn te staan heb je behoorlijk wat papieren nodig. Dus bedacht een Utrechtse scoutinggroep een slimme oplossing: hak een stukje uit het schip en las de twee delen vervolgens weer aan elkaar. Het resultaat is een boot van precies 39,9 meter die nu ook door vrijwilligers kan worden bestuurd.
 2. Containerschepen gewild doelwit van drugskartels: ‘Bemanning moet van cokehandel hebben geweten’
  PREMIUM

  Container­sche­pen gewild doelwit van drugskar­tels: ‘Bemanning moet van cokehandel hebben geweten’

  De politie verwijt de multinationals achter de enorme containerschepen weg te kijken voor hun rol in de wereldwijde cokehandel. Criminelen betalen makkelijk anderhalve ton voor informatie over hun containers met coke. Of ze vragen de bemanning van dergelijke schepen om voor aankomst in de haven drugs overboord te slingeren. Scheepvaartbedrijven zijn een gewild doelwit voor drugskartels.