Commissievoorzitter Tjibbe Joustra (links) overhandigde begin februari van dit jaar het eindrapport van de Commissie onderzoek interlandelijke adoptie aan Sander Dekker, demissionair minister voor Rechtsbescherming.
Volledig scherm
Commissievoorzitter Tjibbe Joustra (links) overhandigde begin februari van dit jaar het eindrapport van de Commissie onderzoek interlandelijke adoptie aan Sander Dekker, demissionair minister voor Rechtsbescherming. © ANP

Staat verwerpt aansprakelijkheidsclaim adoptiekinderen Indonesië

De Nederlandse overheid is niet van plan om geadopteerden die op zoek gaan of zijn gegaan naar hun biologische ouders financieel tegemoet te komen. Dat blijkt uit de afwijzing van een aansprakelijkheidsclaim van jurist Dewi Deijle, meldt de NOS.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.