Steekpartij in deuropening: Turkse vader neergestoken terwijl kinderen thuis zijn

Een 50-jarige man van Turkse komaf is maandagmiddag zwaargewond geraakt bij een steekpartij in het Brabantse Oss. De man werd neergestoken toen hij de voordeur open deed. Zijn vrouw en kinderen waren op dat moment thuis. 

De landing van de traumahelikopter trok veel bekijks in de buurt. Veel buurtbewoners rond de Sperwerstraat in Oss gingen de straat op om poolshoogte te nemen. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht en is nu buiten levensgevaar, meldt de politie. 

Bewakingscamera's

Volledig scherm
De traumahelikopter landde in de wijk. © Charles Mallo

Van de dader ontbreekt nog elk spoor. Deze sprong direct in een auto en reed met piepende banden weg. Waarschijnlijk staat hij op camerabeelden; de woning was beveiligd met verschillende camera's. De vrouw en kinderen van het slachtoffer zouden niets van de steekpartij hebben gezien en zijn op een veilige locatie ondergebracht.

De steekpartij gebeurde op de grens van het gebied dat begin deze maand werd uitgeroepen tot veiligheidsrisicogebied. Forensisch rechercheurs zijn aanwezig en verrichten sporenonderzoek.

Veiligheidsrisicogebied

Volledig scherm
Hulpdiensten in de straat waar de steekpartij zich afspeelde. Op de achtergrond is ook de traumahelikopter te zien. © Maarten van den Hurk

Volgens burgemeester Wobine Buijs van Oss zorgen de vele incidenten in de Schadewijk voor onrust en een gevoel van onveiligheid onder bewoners. Door het gebied aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied kan de politie daadkrachtiger optreden tegen overlast en overtredingen. Buijs is tot het besluit gekomen na overleg met de hoofdofficier van justitie en de korpschef van de politie.

De volksbuurt werd in het verleden regelmatig geplaagd door groepen hangjongeren. Die staken vuurwerk af, mishandelden een boa en verpestten evenementen als Winterland. De laatste maanden leek het juist rustiger in de Schadewijk. Maar volgens de burgemeester wijst alles erop dat de raddraaiers deze winter weer gaan toeslaan.

Volledig scherm
Hulpdiensten op straat na steekpartij in Oss. © Charles Mallo
  1. René V. die vanuit auto vier vrouwen stak werd opgepakt door eerder incident met ‘pijpbeweging’

    René V. die vanuit auto vier vrouwen stak werd opgepakt door eerder incident met ‘pijpbewe­ging’

    De 24-jarige René V., die ervan wordt verdacht vanuit zijn auto vier vrouwen te hebben gestoken, kon worden opgespoord doordat een slachtoffer van een eerder incident in Schagen het kenteken van zijn auto had genoteerd. Dit bleek vandaag bij het begin van zijn strafzaak. V. zegt zich zeer weinig meer van alles te herinneren, mede doordat hij tijdens de verschillende steekpartijen vaak onder invloed was van drugs.