Strand in Turkije ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Strand in Turkije ter illustratie. © AP

Stel in bijstand heeft ook huis in Turkije: gemeente eist ruim 133.400 euro terug

Een koppel dat al jarenlang een bijstandsuitkering ontvangt, blijkt ook al jarenlang een huis in Ankara te bezitten. De gemeente Tilburg eist daarom al het uitkeringsgeld terug vanaf 2009, een bedrag van in totaal 133.411,03 euro. Het stel heeft daartegen bezwaar gemaakt bij de rechter.

15 reacties

 • K Plop

  5 maanden geleden
  Heel goed, dat er maar meer mogen volgen
 • henk hartog

  5 maanden geleden
  Ongelooflijk, ik geef de gemeente gelijk.. Zelfs als jij voor je moeder wat Boodschappen haalt, dan moet je dit ook opgeven.. Trouwens, die stel had genoeg geld, anders kunnen ze die andere huis NIET betalen, dus?... In terug betalen, jij krijgt dit ook.. Dit is oneerlijk. GEEN DISCUSSIE
 • Johanna Tabor

  5 maanden geleden
  Vanaf 2009 in Nederland maar de taal niet beheersen. Dat zegt genoeg!
 • Teun Molenaar

  5 maanden geleden
  De toeslag affaire in omgekeerde vorm, effect altijd je maar van de domme houden "ik weet niet, Ik niet begrijp" maar ondertussen weten ze met hulp van de sociaal betrokken Nederlandse advocaten alle gaatjes wel te vinden. Vooraf verklaringen invullen mbt bezit in een buitenland volstaat om achteraf een rechtsgrond te hebben voor vormen van terugbetalen /boetes etc. Uitleg hierover en klaar ter voorkoming van je van de domme te houden.
 • Cora Kersten

  5 maanden geleden
  Heel terecht!! En hier ligt werk , heel veel werk want ze zijn niet de enige. Er wordt in ons land maar met geld gesmeten zonder of in ieder geval met veel te weinig controle. Kan toch niet de bedoeling zijn dat we daar belasting voor moeten betalen. Wat recht is is echt recht!!