2021-12-23 09:42:20 SCHIPHOL - Reizigers op Schiphol. ANP REMKO DE WAAL
Volledig scherm
PREMIUM
2021-12-23 09:42:20 SCHIPHOL - Reizigers op Schiphol. ANP REMKO DE WAAL © ANP

Stel jij jouw boosterprik ook uit vanwege je zomervakantie? Niet doen, zegt het ministerie

Mensen moeten niet wachten met het halen van een boosterprik omdat ze denken dat hun QR-code nu mogelijk niet geldig is in de zomervakantie. Dat stelt het ministerie van Volksgezondheid, dat in Europa hoopt op een geldigheidsduur van negen maanden van de QR-code.  Garanties dat er in vakantielanden geen extra eisen gelden, zijn er echter niet. 

7 reacties

 • jos zoet

  4 maanden geleden
  Als ik zie hoe laag het aantal bezette ziekenhuisbedden is t.o.v. de besmettingen, werken die vaccinaties uitstekend ! Bij twijfel.. Vaxen dus...
 • Joost Van Zutphen

  4 maanden geleden
  Zo ver vooruit proberen te plannen midden in een pandemie is natuurlijk zinloos. De volgende variant kan veel besmettelijke en veel dodelijker zijn (en dan ben je te laat want de booster werkt pas na 1-2 weken), het kan zijn dat de pandemie met Omicron afgelopen is en er geen boosters meer nodig zijn deze zomer of dat er een variant komt die alleen gevaarlijk is voor kinderen.
 • JJ Holthaus

  4 maanden geleden
  Ik hoor de overheid helemaal niet over landelijk inzet van onze gezondheid. Alleen maar over boosteren. Mensen die kwetsbaar zijn, (obesitas, een oude leeftijd (veelal vanaf 60) en diabetes) moeten juist geprikt worden en niet geheel Nederland en laten we ons focussen op onze gezondheid. Waar is het beleid gebleven overheid!?
 • A.J. Tijhuis

  4 maanden geleden
  Er is weer grote eensgezindheid in Europa.
 • H. Sax

  4 maanden geleden
  Mensen, lees de laatste kop nog een keer...... ‘ook om maatregelen te verlichten is de booster een goed idee....”!!!! OOK?? Er moest geprikt, geprikt en geprikt worden om de maatschappij weer open te kunnen doen.... hoezo OOK? De ‘booster’ (lees 3e prik) zorgt voor antistoffen die na 10 weken verdwenen zijn (volgens teletekst)