IKEA in Delft.
Volledig scherm
PREMIUM
IKEA in Delft. © Peter Franken

Stickers van gele mondkapjes op de borst vallen verkeerd, IKEA zegt sorry: ‘Dit kan echt niet!’

Ze werden met de beste bedoelingen uitgedeeld door medewerkers van IKEA Delft: stickers van gele mondkapjes voor op de borst. Toch schoot het IKEA-systeem bij bezoekers van de Delftse vestiging in het verkeerde keelgat. Ze deden hen sterk denken aan de Davidster die Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog op hun kleding moesten dragen. 

2 reacties

 • Jaap Jongejan

  1 maand geleden
  Ik denk dat de intentie van IKEA goed was alleen is er niet goed over nagedacht. Nu over tot de orde en de fout vergeven.
 • Harry Toorman

  1 maand geleden
  Je kunt je idd overal: druk om maken, iets aanstootgevend achter zien, misschien beter iets achter het moeten dragen van mondkapjes zien.... Een IKEA fan!
 1. Del­tavariant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepelingen niet in gevaar
  VIDEO
  1

  Del­tavariant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepe­lin­gen niet in gevaar

  De zogeheten deltavariant van het coronavirus is ook in Nederland aan een opmars bezig. Het RIVM verwacht dat de variant - die als eerste opdook in India - in de loop van deze zomer de meest voorkomende coronavariant in ons land zal zijn. Maar het is niet de verwachting dat het oprukken van de variant op korte termijn zal leiden tot hogere ziekenhuisopnames. Ook zijn de versoepelingen in juni en juli niet in gevaar, stelt het RIVM. ,,Vaccins bieden bescherming: ook tegen de deltavariant.’’